Wat moet je doen als je hond last heeft van vlooien?

Wanneer een hond last heeft van vlooien dan kan hij hier goed last van hebben. Het lichaam van je hond wordt namelijk aangevallen door deze vervelende insecten. Je hond kan hierdoor erg veel jeuk krijgen en je kan je voorstellen dat jeuk hebben niet fijn is, vooral als je er vrij weinig tegen kan doen. Jij vindt het ook vervelend als je gestoken wordt door een mug en daardoor veel jeuk hebt. Aangezien een hond niet net als een mens kan krabben zal hij er eerder voor kiezen om met de plek die jeukt over de grond te rollen. Houd dit goed in de gaten en kom optijd in actie. 

 

Schaf direct vlooienmiddel aan 

De eerste stap die je moet nemen als je de vlooien op je hond wilt bestrijden, is het aanschaffen van een vlooienmiddel en een vlooienkam. Er zijn talloze verschillende vlooienmiddelen verkrijgbaar op de Nederlandse markt, maar de beste keuze die je kan maken is het kiezen voor vlooienshampoo. Je bestrijdt daardoor niet alleen de vlooien, maar wast je trouwe viervoeter tegelijkertijd. Vlooienmiddelen zoals vlooienshampoo kan je het beste aanschaffen bij een dierenwinkel, maar mocht dat geen effect hebben dan is het zeker handig om een bezoekje te brengen aan de dierenarts. 

 

Kam je huisdier enkele dagen uit met een vlooienkam 

Als je naast vlooienmiddel ook een vlooienkam hebt aangeschaft dan is het de bedoeling dat je de dagen nadat je de vlooienmiddelen hebt gebruikt, je hond elke dag enkele keren gaat uitkammen. Vlooien gaan normaliter dood door een vlooienmiddel, maar de kans is altijd aanwezig dat eitjes of levende en dode vlooien achterblijven in de vacht van je huisdier. Het is erg belangrijk om dit te verwijderen want anders dweil je met de kraan open. Het verwijderen van vlooien doe je dan natuurlijk ook met een vlooienkam. 

 

Vlooien voorkomen is vrij makkelijk 

Het voorkomen van vlooien is vrij eenvoudig en kan op verschillende manieren. De meeste honden die last hebben van vlooien zijn ‘besmet’ geworden door een andere hond die ook vlooien heeft. Vlooien springen namelijk over van hond naar hond. Daarnaast komt het ook vaak voor dat honden zijn gaan zwemmen in water waar vlooien aanwezig zijn. Dit gaat in veel gevallen om een sloot. Mocht je vlooien willen voorkomen dan dien je hier beter op te letten. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een antivlooienhalsband.