Waarom is het belangrijk om meer te fietsen?

Veel mensen kijken neer op fietsen, maar dit is eigenlijk helemaal niet goed. Fietsen is namelijk heel erg goed voor je en het brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Mensen ruilen niet voor niets een auto in voor een fiets en dat komt door verschillende redenen. Veel mannen kopen bijvoorbeeld een leuke mountainbike en dames kopen vaak een prachtige damesfiets. Fietsen is een laagdrempelige manier van bewegen en dit betekent dat iedereen het kan doen. Fietsen is vooral goed voor jouw gezondheid, maar op welke manier is het gezond? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Beter immuunsysteem

Met fietsen verklein je de kans op veel vervelende ziektes en dat is bewezen. Met fietsen verklein je onder andere de kans op diabetes type 2 en natuurlijk hart- en vaatziekten. Het heeft ook een positief effect op je bloed. De samenstelling van je bloed verandert door regelmatig te fietsen en daarnaast versterk je natuurlijk ook jouw immuunsysteem. Het versterken van het immuunsysteem is erg belangrijk en hierdoor wordt je minder snel ziek.

 

Daarnaast helpt fietsen tegen stress en kun je hierdoor goed ontspannen. Tijdens het fietsen kun je namelijk makkelijk aan andere dingen denken. Langere ritten ontspannen echt jouw geest en dit effect merk je over je hele lichaam. Dit betekent ook dat je beter kunt slapen, omdat stress juist zorgt voor een slechte nachtrust.

Overgewicht

Wanneer jij overgewicht hebt, kan het handig zijn om te beginnen met afvallen. Afvallen is echter erg moeilijk en veel mensen vinden dit ingewikkeld. Sporten is iets waar veel mensen geen zin in hebben en dan is fietsen de ideale oplossing. Laat de auto staan en stap op jouw fiets, zodat je alsnog genoeg beweging krijgt.  Met 10 minuten fietsen verbrandt je ongeveer 100 calorieën en dat is natuurlijk erg handig als je wilt afvallen. Daarnaast zorgt fietsen ook voor een betere spieropbouw en dit komt doordat je veel je benen gebruikt. De kans is dus groot dat jouw spieren een stuk sterker worden door te fietsen. Je ziet ook steeds vaker ouderen op een fiets zitten, omdat dit simpelweg gezond is voor het lichaam. Heb jij moeite met fietsen? Dan is een elektrische damesfiets de perfecte oplossing, zo krijg je trapondersteuning op een elektrische fiets. Met deze trapondersteuning wordt het een stuk makkelijker en ga je ook een stuk sneller!