Ontspannen in eigen land met deze vakantietips in België

Het is natuurlijk altijd fijn om er even tussenuit te gaan. Of je nu een drukke baan of gezin hebt, of misschien wel overspannen bent. Een vakantie hoeft niet altijd ver weg en duur te zijn. Ook in eigen land is genoeg te doen. Hieronder lees je wat de steden Brugge, Verviers en Namen te bieden hebben voor een perfect weekendje weg!

De stad Brugge

Om te beginnen starten we met de stad Brugge. Brugge is perfect voor een romantische stedentrip. Met haar Middeleeuwse stadscentrum wandel je zonder je te vervelen van indrukwekkende gebouwen door fotogenieke straatjes naar het gezellige marktplein. Leuke plekjes in Brugge zijn natuurlijk niet alleen prachtige gebouwen en mooie bezienswaardigheden, maar ook gezellige eettentjes. Brugge ligt daarnaast vlakbij zee. Even helemaal tot rust komen aan het strand kan dus ook! 

De stad Verviers 

De stad van de fonteinen, zo wordt deze plek genoemd. Deze stad in de Ardennen heeft 21 verschillende fonteinen waarvan de meesten ook daadwerkelijk het bezoeken waard zijn. Ze zien er stuk voor stuk prachtig uit en hebben een bijzondere geschiedenis. Ook is Verviers een stad van de kunst. In de stad zijn meerdere kunstmuseums te vinden. Naast deze stad vol oudheid is de natuur niet ver te zoeken. De stad ligt namelijk midden in de Ardennen. Even jouw gedachten op iets anders zetten door sportief bezig te zijn is dus goed mogelijk. Leuk om de stad Verviers af te wisselen met de natuur van de Ardennen!

De stad Namen 

Namen wordt beschouwt als een van de meest sfeervolle steden in België. De oude stad kenmerkt zich door een rivier die er dwars doorheen loopt. Langs het water struinen is hier dus heerlijk om te doen. De stad Namen stikt van de gezellige terrasjes en restaurantjes. Lekker eten en borrelen is hier dan ook heerlijk om te doen. Ook heeft de stad een hoop historie. De Citadel van Namen is bijvoorbeeld een Middeleeuws Fort dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. 

Laat je zorgen thuis op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk ontspannen. Het is daarom belangrijk om je zorgen zoveel mogelijk thuis te laten. Neem je werktelefoon bijvoorbeeld niet mee op vakantie. Als je wel eens verdovende middelen gebruikt om te ontspannen, is dit ook het moment om dat even achterwege te laten. Dit kan een eerste stap zijn in het vinden van hulp voor een drugsverslaving. Ontdek op een fijne vakantie in eigen land hoe jij uit jezelf tot rust kunt komen.