Net klaar met je opleiding? Dit kun je doen

Veel mensen denken na de basisschool dat de wereld voor hen opengaat. Dan komt de middelbare school en denken ze precies hetzelfde. Mochten ze dan nog weer door gaan studeren, dan volgt hetzelfde patroon. Eenmaal afgestudeerd aan een mbo, hbo of universiteit; volgt het echte werk pas. De wereld gaan nu écht voor je open. Het is tijd om je vleugels uit te slaan, iets te gaan bereiken. Maar dit kan behoorlijk overweldigend aanvoelen. Je hebt de hele tijd gestudeerd voor iets nieuws, maar nu is dat afgelopen. Je moet nu echt op je eigen benen gaan staan, wat een uitdaging. We snappen dat je je zo voelt, maar je hebt niets te vrezen. Waarom niet? Omdat wij je een handje gaan helpen. Hoe we dit gaan doen? Door je te vertellen wat je na je opleiding kunt gaan doen. 

Zzp’en

Als je net klaar bent met je opleiding, dan is dit je kans om iets unieks op te bouwen. De meeste mensen gaan na hun opleiding meteen door naar een groot bedrijf. Hier beginnen ze helemaal onderaan de ladder en moeten ze misschien iets doen waar ze niet gelukkig van worden. Je hebt nu een kans om dit anders aan te pakken; beginnen als zzp’er. Net klaar met je opleiding WO Bedrijfskunde? Ga dan op zoek naar consultancy opdrachten. Maak een naam voor jezelf en bouw een netwerk op. Heb je een studie gevolgd in de politicologie of in iets wat je een specialist in bedrijfsvoering maakt? Kijk dan naar beleid en organisatie opdrachten! Er is van alles wat te vinden, het gaat erom dat je je stinkende best doet en hier gelukkig van wordt.

Reizen

Als je net klaar bent met je opleiding, is dit ook een mooi moment om even los te komen van dat systeem. Je kunt even iets voor jezelf doen, jezelf ontwikkelen. Je hebt altijd maar gestudeerd en gedaan wat er van je werd verwacht. Veel jonge mensen gaan reizen na hun studie en dat is niet voor niets. Als je dit later in je leven wil doen, heb je al veel verantwoordelijkheden. Een familie misschien, een baan, een huis en ga zo maar door. Pak de kans nu het nog kan. Ga er op uit, ontdek de wereld en kijk wat je allemaal kunt zien. Ontmoet nieuwe mensen, proef nieuwe dingen en bezoek al het moois wat de planeet te bieden heeft.