Kies de vloer die het best bij jouw woning past

Een vloer uitkiezen is niet gemakkelijk en snel gedaan. Er zijn namelijk heel veel soorten vloeren waar je uit kan kiezen en het moet ook nog een beetje leuk staan bij je interieur. Kies je voor een parketvloer, een houtenvloer of toch een pvc vloer? Alle vloeren hebben verschillende functionaliteiten. Van goedkoop tot duur, maar de kwaliteit blijft altijd uitstekend, voor welke vloer je ook gaat. Een vloer kan ook uitmaken voor wat voor stijl je gaat. Zo kan je met pvc een mooie betonlook creëren, maar ook een mooie visgraat vloer leggen.

Soorten vloeren

Er is zo veel keuze aan vloeren, dat je bijna niet meer zou weten welke je nu moet kiezen. Pvc vloeren zijn vloeren die geluiddempend zijn, absorberen de warmte en is uitermate geschikt voor vloerverwarming. De vloer is ook hartstikke duurzaam, slijtvast en vereist weinig onderhoud. Wanneer je vaak koude voeten hebt, is de pvc het meest geschikt voor jou. Een parketvloer is net even anders. Parketvloeren worden ook wel houten vloeren genoemd. De reden hiervan is, dat parket een vorm van vloerbedekking is. Ook bij parketvloeren kan weer een ander patroon of parketsysteem worden uitgezocht en is er veel variatie mogelijk. Laminaat bestaat uit een composiet materiaal en is gemaakt uit verschillende bestanddelen. De onderdelen vormen de verschillende laagjes waaruit laminaat bestaat. Wederom heeft ook deze vloer veel variaties en mogelijkheden en beschikt over goed kwaliteit.

De beste vloer voor je interieur

Nu je weet welke vloer je wil in je huis, moet de kleur en vorm ook goed bij het interieur passen. Maar hoe kies je dit het best? Er zijn een aantal factoren, namelijk in een wat kleinere ruimte kunnen lichte vloeren juist zorgen voor optisch meer ruimte. Hierdoor lijkt je kamer groter. In een grotere ruimte met een hoog plafond, zou je bijvoorbeeld een warmere vloerkleur kunnen gebruiken zoals een donkerbruine laminaatvloer. Wanneer je veel accessoires, frummeltjes of een druk behang hebt in je huis, is het verstandig om een wat rustigere vloer uit te kiezen. Het contrast maakt het interieur mooi. Zo kan je in een huis waar veel licht in schijnt, juist voor een donkere vloer kiezen en in een donker huis juist een lichte vloer. Een patroon kan ook de drukte bepalen. Wederom kies je rechte lijnen of tegels bij een drukker huis en bij een rustiek huis, waar veel industriële looks worden toegepast, kan je een mooie visgraat vloer laten plaatsen. Al met al zijn er veel opties en gaat het er uiteindelijk om wat jij het mooist vindt!