Een blauw licht filter bril kan veel rust geven

Werk jij ook de hele dag met een beeldscherm voor je neus? Pak jij, om te ontspannen, je mobiel of je tablet? Dan kan het nog wel eens zijn dat je op een gegeven moment last krijgt van je ogen. Je ogen zijn droger en pijnlijk, knipperen wordt ineens een taak. Dat kan te maken hebben met het blauwe licht dat al die devices uitstralen. Je ziet het niet, maar het is er wel. Hoewel nog niet bewezen is dat blauw licht écht de oorzaak van je oogproblemen, kan een blauw licht filter bril wel dé oplossing zijn. Je zult een blauw licht filter bril moeten proberen om er achter te komen of deze voor jou ook werkt.

Een blauw licht filter bril is een gewone bril

Maar dan een waarbij het filter standaard in de glazen is verwerkt. Je ziet dus niet aan de buitenkant dat je een blauw licht filter bril draagt. Het is een gewone bril, maar dan met een "verborgen feature". Het kan zomaar zijn dat jij veel baat hebt bij het dragen van deze bril. Maar er is meer dat je kunt doen om vermoeidheid en irritatie van de ogen te voorkomen. Zo kun je, behalve een blauw licht filter bril, ook de 20-20-2 regel hanteren.

De wát?

De 20-20-2 regel. Deze regel houdt in dat je na 20 minuten op je device, 20 seconden in de verte kijkt én dat je 2 uur per dag buiten bent. Toegegeven, de eerste twee onderdelen van deze regel zijn prima te doen, maar die 2 uur buiten zal voor veel mensen best lastig zijn. Zorg er daarom voor dat je scherm niet vlak voor je neus staat. Houd, afhankelijk van de grootte van je scherm, een afstand van 60 tot 100 centimeter aan. Merk je dat je aan deze tips niet voldoende hebt? Dan kun je altijd de blauw licht filter bril nog proberen.

Waar bestel je zo'n bril?

Je hoeft, om zo'n bril te bestellen, echt de deur niet uit. Je bestelt een blauw licht filter bril gewoon online, bij Charlie Temple. Net als je zonnebril, je leesbril of je gewone bril. Je kunt hier ook terecht voor de brillen voor je kinderen. Je vindt allerlei modellen en maten in allerlei kleuren. En, ook niet onbelangrijk, zelfs het passen van deze brillen kan gewoon online. Voor je het weet heb je een nieuwe bril op je neus. Dat geeft weer rust in je hoofd!